Är du en katt- eller hundmänniska?

Oavsett vilket så har vi rätt försäkring för dig

Hundmänniskan

Hunden tar dig upp när allt annat kraschar. När avkalkningsenheten till diskmaskinen har gått sönder och du säger fel efter fel vid kundmötena och du måste rensa inkorgar och du måste träna och du måste tapetsera klart någongång och... Din hund kan nosa sig till behovet av en kram på mils avstånd. Och krypa så nära att det brister för dig och vänder. Till en kärlek som du inte kan bokstavera.

Är du en hundmänniska?

På era tisdagspromenader, på era semesterveckor vid havet och era lekäventyr i hallen. När ni nickar till framför söndagsfilmerna och när ni väcker varandra ur mardrömmarna. Då finns inga morgondagar och inga gårdagar. Du vet inte om det är pälsen, öronen eller svansen när den viftar för ingenting. Någonting med hunden påminner dig om det enkla i alltihop.

Du kanske är knäpp, men ibland upplever du att du får mer ut av att bolla livskriser och öva tacktal i örat på din hund, än med din äldsta barndoms- vän. Det finns dagar när du ber din hund att välja kläder åt dig. För att du vet att den alltid bryr sig eller inte kunde bry sig mindre. Hela tiden tvingar hunden dig tillbaka till allt som är viktigt. Till det prestigelösa i livet. Hunden struntar i om gästerna ni bjuder över har tusen högskolepoäng eller tumstocken kvar i fickan. Den drar dig med ut på oupptrampade stigar och styr dig upp till utsiktsplatser du inte visste fanns.

Det är tryggt att veta att din hund alltid finns där. Att den har lagt sig plats vid dina fötter och i ditt hjärta och inte tänker gå.

Kattmänniskan

Du och din katt kan vara kilometer och hela dagar ifrån varandra. Du i ett kontorslandskap på ena sidan stan, tragglandes med eviga skrivarinställningar. Din katt högt över skyarna, balanserandes på de svagaste grenarna i ett päronträd på gränsen till grannkommunen. Eller utsträckt på en kioskveranda i solsken, noterandes människorna som kommer och går och sakerna de köper. Häri ligger kanske hela er kärlek. I att du aldrig vet var din katt är, men alltid var du har den.

Är du en kattmänniska?

Framåt skymningen möts ni nästan alltid igen, ivriga att berätta eller bara vara tysta om det ni har varit med om. Er relation har tagit år och byggts på ändlösa ordlösa överenskommelser. Ni har lekt er yra. Ni har brusat upp och ni har nickat i det tysta för att komma dit ni är idag. Delat huvudkudde och testat separata stadsdelar, men aldrig någonsin somnat osams.

Ni kan skratta i timmar åt samma serie sammansatta gem, för det finns saker som bara ni förstår. Som behaget i att under en timme lägga er på rygg, hand i tass, och beta av det viktiga. Ni delar integritet. Ni kan varandras rytmer. När man stör – när man går. Det finns stunder när ni inte alls når och förstår den andra, men det får vara så.

För när det väl gäller, när du är nära att spinna iväg i nedåtgående tankebanor om kärleken, gårdagen och kollegorna, då hoppar din katt upp från ingenstans. Och spinner bort all världens oro. Då är er vänskap starkare och skörare än någon annan i era liv.

Samla dina försäkringar och få 10% samlingsrabatt.

Dina rabatter

Du kan få 10% samlingsrabatt på den här försäkringen.